Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.10.2017.

Predstavnici Ministarstva javne uprave učestvovali na Meridijanskoj konferenciji 2017 u Oslu

Predstavnici Ministarstva javne uprave učestvovali na Meridijanskoj konferenciji 2017 u Oslu Načelnik Direkcije za zaštitu od računarskih i bezbjednosnih incidenata na internetu (CIRT) Nikola Ivanović i šef Odsjeka za infrastrukturne servise u Direkciji za informatičku infrastrukturu Dušan Krkotić učestvovali su ispred Ministarstva javne uprave na Meridijanskoj konferenciji održanoj 24. i 25. oktobra ove godine u Oslu, Norveška.

19.10.2017.

Brisel: Predstavljene aktivnosti u oblasti sajber bezbjednosti na NATO simpozijumu NIAS 17

Brisel: Predstavljene aktivnosti u oblasti sajber bezbjednosti na NATO simpozijumu NIAS 17

Generalna direktorica za elektronsku upravu u informatičku bezbjednost u Ministarstvu javne uprave, Milica Janković, predstavljala je Vladu Crne Gore, kao key note govornik, na godišnjem NATO simpozijumu NIAS 17, pod nazivom “Cyber beyond the horizon” (Sajber - izvan horizona), koji se održava u Briselu.

13.10.2017.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu radne grupe za izradu Strategije sajber bezbjednosti Crne Gore 2018-2021

U skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (“Sl.list CG”, br.7/2012), Ministarstvo javne uprave upućuje

29.09.2017.

INFOFEST 2017 : Panel „Aktuelne prijetnje i izazovi u sajber prostoru“

INFOFEST 2017 : Panel „Aktuelne prijetnje i izazovi u sajber prostoru“

U okviru ovogodišnjeg INFOFEST-a održan je panel „Aktuelne prijetnje i izazovi u sajber prostoru“ u organizaciji Ministarstva javne uprave.

21.09.2017.

INFOFEST 2017 : Aktuelne prijetnje i izazovi u sajber prostoru

INFOFEST 2017 : Aktuelne prijetnje i izazovi u sajber prostoru

Ministarstvo javne uprave u okviru ovogodišnjeg INFOFEST-a organizuje panel na temu "Izazovi i perspektive u sajber prostoru“ u četvrtak, 28. septembra u 17:30 časova, u Kongresnoj sali hotela "Avala&Villas", u Budvi.

01.09.2017.

Susret Pribilović - Kemp: Podrška Vlade UK u oblasti sajber bezbjednosti

Susret Pribilović - Kemp: Podrška Vlade UK u oblasti sajber bezbjednosti

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović primila je danas u posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Alison Kemp.

04.08.2017.

Sajber napadi u CG: Hakeri posebno “zainteresovani” za politička dešavanja

U većini sajber napada u Crnoj Gori radi se o dobro organizovanim kriminalnim grupama, ali postoje i napadači koji djeluju samostalno. Takođe, značajna politička dešavanja dovode do pojačanja aktivnosti određenih grupa napadača kao što su haktivisti, kazao je za CdM načelnik Direkcije za zaštitu od računarskih i bezbjednosnih incidenata (CIRT) Nikola Ivanović.

20.06.2017.

Novi trend fišing napada na mobilnim uređajima

Ministarstvo javne uprave upozorava na novi trend fišing napada na mobilnim uređajima koji se oslanja na činjenicu da mobilni web pretraživači imaju vidljiv mali broj karaktera u URL adresi, što sprječava korisnike da vide cijeli sadržaj URL adrese...

15.05.2017.

SAOPŠTENJE: Upozorenje na računarski virus „WannaCry“

Ministarstvo javne uprave upozorava fizička i pravna lica da je u protekla dva dana aktivan kriptovirus (eng. ransomware) pod imenom “WannaCry”...

12.04.2017.

SAOPŠTENJE: Upozorenje na računarski virus „Ransomware“

Ministarstvo javne uprave informiše javnost da je proteklih dana primjetno povećanje broja kompjuterskih virusa, koji se isporučuju putem elektronske pošte kao prilog ili kao link u tekstu elektronskih poruka.