Manja slova Veća slova RSS
>

Počinje kampanja „Podizanje svijesti o bezbjednom korišćenju interneta“

Počinje kampanja „Podizanje svijesti o bezbjednom korišćenju interneta“
Datum objave: 09.02.2021 11:41 | Autor: CIRT

Ispis Štampaj stranicu


CIRT.ME (tim za odgovor na računarsko bezbjednosne incidente u sajber prostoru Crne Gore, u nadležnosti Direkcije za zaštitu tajnih podataka), počinje kampanju „Podizanje svijesti o bezbjednom korišćenju interneta“ čiji je moto „Budi oprezan! Život nije bajka!“.

On-line kampanja će početi na „Dan sigurnog interneta“, 9. februara, a ima za cilj podizanje svijesti i znanja o bezbjednom i odgovornom korišćenju interneta, prednostima i bezbjednosnim rizicima, te zaštiti od neprimjerenih sadržaja i negativnih efekata korišćenja interneta.

U okviru kampanje, putem društvenih mreža, biće distribuirani edukativni materijali koji ukazuju na opasnosti koje vrebaju na internetu i savjetima za zaštititu, kao i bezbjednu kulturu korišćenja interneta i popularnih društvenih mreža.

Materijal za kampanju je pripremljen u okviru projekta „Unapređenje upravljanja sajber bezbjednošću na Zapadnom Balkanu“, u saradnji sa Centrom za upravljanje sektorom bezbjednosti iz Ženeve (DCAF) i realizovaće se u periodu februar-maj.

CIRT

cirt   cirt   cirt