Manja slova Veća slova RSS
>

Beograd: Panel „Povjerenje i bezbjednost“ na drugom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana

Beograd: Panel „Povjerenje i bezbjednost“ na drugom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana
Datum objave: 05.04.2019 11:19 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar Ministarstva javne uprave, Dejan Abazović, učestvovao je na panelu „Povjerenje i bezbjednost“ (Trust&Security) koji je održan u okviru Drugog digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana u Beogradu.

Panel je bio prilika da visoki predstavnici državne uprave ekonomija regiona, predstavnik European Union Network and Information Security Agency (ENISA) i kompanija NetSe i Secunet International GmbH & Co KG razmijene iskustva iz domena povjerenja u elektronske transakcije, elektronske identifikacije i sajber bezbjednosti.

Osvrt na teme panela, sa posebnom pažnjom na implemetaciju eIDAS regulative i usluge povjerenja u elektronsko poslovanje je dat iz ugla državnog sektora, sajber bezbjednosti, korisnika usluga povjerenja u elektronsko poslovanje, kao i podrške u implementaciji tih usluga.

Panel je sadržinom i interesovanjem učesnika pokazao aktuelnost i važnost teme panela, a diskusija će biti nastavljena na posebnom sastanku u okviru panela, koji će obuhvatiti sve predstavnike CIRT timova ekonomija Zapadnog Balkana, predstavnike EU, a koji će biti održan drugog dana panela.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE