Мања слова Већа слова РСС
>

Београд: Панел „Повјерење и безбједност“ на другом Дигиталном самиту Западног Балкана

Београд: Панел „Повјерење и безбједност“ на другом Дигиталном самиту Западног Балкана
Датум објаве: 05.04.2019 11:19 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Државни секретар Министарства јавне управе, Дејан Абазовић, учествовао је на панелу „Повјерење и безбједност“ (Труст&Сецуритy) који је одржан у оквиру Другог дигиталног самита економија Западног Балкана у Београду.

Панел је био прилика да високи представници државне управе економија региона, представник Еуропеан Унион Нетwорк анд Информатион Сецуритy Агенцy (ЕНИСА) и компанија НетСе и Сецунет Интернатионал ГмбХ & Цо КГ размијене искуства из домена повјерења у електронске трансакције, електронске идентификације и сајбер безбједности.

Осврт на теме панела, са посебном пажњом на имплеметацију еИДАС регулативе и услуге повјерења у електронско пословање је дат из угла државног сектора, сајбер безбједности, корисника услуга повјерења у електронско пословање, као и подршке у имплементацији тих услуга.

Панел је садржином и интересовањем учесника показао актуелност и важност теме панела, а дискусија ће бити настављена на посебном састанку у оквиру панела, који ће обухватити све представнике ЦИРТ тимова економија Западног Балкана, представнике ЕУ, а који ће бити одржан другог дана панела.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ