Home » Novosti » Yahoo! potvrdio da je otkriveno 450 hiljada naloga!

Yahoo! potvrdio da je otkriveno 450 hiljada naloga!

by cirt_admin | 23rd July 2012

Hakerska grupa koja sebe naziva D33ds Company  je otkrila preko 450.000 naloga, tvrdeći da e-mail adrese i lozinke pripadaju neimenovanom Yahoo servisu. Hakeri su izjavili da su do naloga došli koristeći SQL injection, poznata metoda napada koja je stvorila mnogo problema kompaniji Sony 2011.godine.

Web adresa na kojoj su objavljeni otkriveni nalozi (D33ds.co) više nije aktivna, međutim tekstualni fajl sa nalozima je moguće naći na torrent sajtovima.

„Nadamo se da će lica koja su odgovorna za bezbjednost ovog poddomena shvatiti ovo kao poziv za osvješćivanje a ne kao prijetnju.“ – Navodi se u tekstualnom fajlu sa otkrivenim nalozima. Takođe je navedeno da neće otkriti o kojem se servisu radi, kako bi izbjegli štetne posljedice.

Yahoo! potvrdio da je hakovan sljedećim obavještenjem:

“ Juče je kompromitovan stariji fajl iz Yahoo! mreže koji sadrži približno 450 hiljada korisničkih naloga i lozinki. Od ovih naloga, manje od 5% je imalo validne lozinke. Preduzimamo mjere na otklanjanju ranjivosti koje su omogućile otkrivanje ovih podataka, mijenjamo lozinke kompromitovanim korisnicima i obavještavamo kompanije čiji bi nalozi mogli biti ugroženi. Izvinjavamo se svim oštećenim korisnicima. Pozivamo korisnike da mijenjaju svoje lozinke redovno id a se upoznaju sa našim savjetima za bezbjednost na : security.yahoo.com